Uitleesapparatuur

Uitleesapparatuur wordt gebruikt om meldingen die je op het dashboard krijgt, uit te lezen. Dit kunnen diverse soorten meldingen zijn. In principe kan de uitleesapparatuur worden gebruikt om een diagnose van je scooter te stellen.

Met deze tool kunt u een scooter die voorzien is van het Rongmao injectie systeem uitlezen op foutcodes  en u kunt de ecu overschrijven naar een 45 Km/h variant.

Lees meer

ODB E4 Rongmao uitlees en overschrijf tool 45 km/h
€247,11 Excl. btw
€299,00 Incl. btw

ODBII DN6000 EFI scanner tool, uitlees apparaat voor het uitlezen van euro4 EFI (electronic fuel Injection) scooters.

Lees meer

ODBII DN6000 EFI scanner tool
€184,83 Excl. btw
€223,65 Incl. btw

Waarvoor gebruiken we ODB uitleesapparatuur?

Uitleesapparatuur wordt gebruikt om meldingen die je op het dashboard krijgt, uit te lezen. Dit kunnen diverse soorten meldingen zijn. In principe kan de uitleesapparatuur worden gebruikt om een diagnose van je scooter te stellen. Een scooter kan om diverse redenen wel eens een melding geven, een fout code of het motormanagement lampje laten branden. Met een ODB uitleesapparaat kan je de scooter uitlezen en precies zien wat de melding inhoudt en indien nodig kan men tijdig actie ondernemen of de codes verwijderen.

Hoe werkt uitleesapparatuur precies?

Uitleesapparaten werken vrij gemakkelijk, je verbind het uitleesapparaat via een ODB-kabel met de scooter. Daarna is het mogelijk om de data en fout codes van de computer (ECU) te zien wanneer het contact aan staat. Mocht je de scooter aansluiten en daarna starten is het vaak ook mogelijk om de live data te zien, zoals het voltage, rpm en nog veel meer. De functies die mogelijk zijn, zijn afhankelijk van het type uitleesapparaat.

Alle informatie die de ECU van je scooter je te vertellen heeft kun je gemakkelijk lezen. Alles wat momenteel van belang is voor je scooter wordt op een makkelijke manier weergeven zodat je kan bepalen of het nodig is om actie te ondernemen of dat het verwijderen van de foutcode voldoende is. Wanneer je een code wist kan deze enige tijd weg blijven en later weer terug komen, het is dan toch verstandig om verder te zoeken en eventueel de defecte scooter onderdelen te vervangen.

In de scooter-wereld zijn er diverse bekende merken waarvoor je uitleesappatuur nodig hebt zodat je gemakkelijk een diagnose kan stellen. Deze merken zijn onder andere Dellorto, Rongmao, Rojo, Delphi en Yeson, de meeste merken maken gebruik van EFI (electronic fuel injection) technologie. Bij een scooter-dealer van een van de bekende scooter merken kan je vaak gewoon terecht om je scooter uitlezen voor een juiste diagnose.

 

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »