De juiste 4 takt olie voor je scooter

Kies de juiste kwaliteits olie voor je scooter, dit verminderd kool aanslag, minder slijtage aan scooter onderdelen, verbeterd de levensduur. Zo heeft beleeft u langer rijplezier van uw scooter!

Toe aan nieuwe olie voor uw vespa of piaggio 4t scooter? Met de Power1 Motorolie 5W40 4T vol syntethisch maakt u een uitstekende keuze!

Lees meer

Power1 olie 5W40 synth. (vespa) 1L
€8,22 Excl. btw
€9,95 Incl. btw

Dit is een volledig synthetisch smeermiddel op basis van nauwkeurig geselecteerde, zeer hoogwaardige basisoliën voor 4-taktmotoren, dat speciaal is aangepast voor scooters voor normaal en intensief gebruik. De olie biedt een zeer hoog smerend

Lees meer

Motorolie Wolf Pro Scooter 4T 5W40 1L
€9,50 Excl. btw
€11,49 Incl. btw

Motorolie 4T Metra 5W-40 (synth) 1L

Lees meer

Motorolie 4T Metra 5W40 (synth) 1L
€8,98 €9,50 Excl. btw
€11,49 Incl. btw
Motorolie 10W40 synth 1L fles metrakit
€7,40 Excl. btw
€8,95 Incl. btw

Welke olie gaat er in een 4-takt scooter?

Op de markt zijn er 2 verschillende soorten scooters namelijk 2-takt en 4-takt. Zorg da u de juiste olie gebruikt voor uw scooter. Voor de 4-takt scooters is het belangrijk dat de motorolie op tijd wordt ververst, dit kunt u zelf doen of u brengt de scooter naar de specialist voor onderhoud. Wij adviseren om een goed kwaliteits olie te gebruiken, dit verminderd de slijtage aan scooter onderdelen, verbeterd de levensduur van uw scooter en er is minder kool aanslag. Een kwalitief goede motorolie laat minder resten achter en verbrand beter. De meest gebruikte 4 takt scooter olie is 10W 40 en/of 5W40, deze kunt in onze webwinkel vinden. De 10w40 scooter olie wordt veel al gebruikt bij GY6 50cc scooters van AGM, BTC, RSO, la souris, mocht u niet weten welke scooter olie u nodig heeft kunt u altijd contact opnemen.

Olie peilen van een scooter

Olie zet uit als het warm wordt dit is ook goed moment om de olie te peilen, bijvoorbeeld even als u getankt heeft. Wanneer u de olie bij vult met een koude motor, zal het niveau hoger zijn wanneer u een lekker stukje gereden heeft met uw scooter en de olie warm is.

Bij een Chinese 4t scooter (GY6 50cc) zit er een peilstok aan de rechter zijkant van het motorblok bij de uitlaat.

Olie peilstok GY6 50CC

Afb1. Olie peilstok GY6 50CC

Om deze te peilen draai je de peilstok voorzichtig uit het motorblok, je veegt het peilstokje schoon met een doekje of stuk papier. Hierna dip je de peilstok weer in het motorblok (zonder erin te draaien) en kan je het niveau van het oliepijl aflezen. Het oliepeil moet bij een warme motor minimaal halverwege het geribbelde platte gedeelte staan en de olie mag zeker niet het dikke gedeelte overschrijden.

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »