Menu
EUR
Helmplicht snorscooters 1 januari 2023

Helmplicht snorscooters 1 januari 2023

Door: RSO Reacties: 0

Op 1 januari 2023 is de helmplicht voor snorscooters in Nederland ingegaan. Dit betekent dat bestuurders van snorscooters vanaf die datum verplicht zijn een goedgekeurde helm te dragen. De helm moet voldoen aan de keuringseisen van de NTA 8776 norm, een bromfiets helm met ECE 22.05 kan ook gebruikt worden op een snorscooter.  In dit artikel lees je meer over de helmplicht en de keuring van helmen voor snorscooterrijders.

Waarom is er een helmplicht voor snorscooters?

Het dragen van een helm vermindert het risico op ernstig letsel bij een ongeval. Uit onderzoek blijkt dat de kans op ernstig hoofdletsel bij een ongeval zonder helm veel groter is dan bij een ongeval met helm. Daarom is het belangrijk dat snorscooterrijders een helm dragen om zichzelf te beschermen in het geval van een ongeval.

Wat houdt de NTA 8776 norm in?

De NTA 8776 norm is een keuringsnorm voor helmen. Deze norm stelt eisen aan de bescherming, pasvorm, draagcomfort en duurzaamheid van de helm. Helmen die voldoen aan deze norm bieden een goede bescherming bij een ongeval en zijn veilig om te dragen.

Welke helmen zijn goedgekeurd voor snorscooters?

Om als helm geschikt te zijn voor snorscooters, moet deze voldoen aan de NTA 8776 norm. Er zijn verschillende merken en modellen van helmen die aan deze norm voldoen en daarom goedgekeurd zijn voor gebruik op snorscooters. Het is belangrijk om te controleren of de helm die je aanschaft, voldoet aan de NTA 8776 norm en dus geschikt is voor gebruik op een snorscooter.

Wat zijn de gevolgen als je geen helm draagt op een snorscooter?

Als je geen helm draagt op een snorscooter, riskeer je een boete van €100,-, exclusief €9,- administratie kosten. Daarnaast loop je bij een ongeval een groter risico op ernstig hoofdletsel, met alle gevolgen van dien. Het is daarom belangrijk om altijd een goedgekeurde helm te dragen als je op een snorscooter rijdt.


Reacties (0)

There are no comments yet, be the first one to comment
Kies uw taal
Kies uw valuta

Mijn account

Wachtwoord vergeten?

Recent toegevoegd

Totaal incl. btw
€0,00
Bestel nog voor €110,00 en de verzending is gratis
0
Vergelijk
Start vergelijking

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres zal niet worden gepubliceerd

Dit artikel is toegevoegd aan uw winkel wagen!
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »