Menu
EUR

Zelf je scooter onderhouden

Door: RSO Reacties: 0

Een scooter is een handig voertuig om te gebruiken voor de dagelijkse ritten, het is ook belangrijk om ervoor te zorgen dat je scooter goed wordt onderhouden. Door regelmatig onderhoud uit te voeren, kan je ervoor zorgen dat jouw scooter veilig en betrouwbaar blijft en kan je onverwachte hoge reparatiekosten voorkomen.

Hier zijn enkele handige en belangrijke onderhoudstips voor je scooter:

 1. Controleer regelmatig de bandenspanning
  De juiste bandenspanning zorgt voor een goede wegligging, verminderd de slijtage van de banden en zorgt voor minder brandstof verbruik. Controleer regelmatig de bandenspanning van je scooter en pomp ze indien nodig op. Houd er rekening mee dat de juiste bandenspanning kan variëren afhankelijk van de belasting van de scooter en de wegomstandigheden. In de meeste gevallen zal er ongeveer 2 tot 2,5 bar in een scooterband gaan, voor de juiste waardes kunt u het beste in de handleiding van uw scooter kijken. 

 2. Vervang de olie op tijd
  Olie is belangrijk voor een goede werking van de motor van je scooter. Controleer regelmatig het oliepeil met de peilstok en vervang de motorolie op tijd volgens de fabrieksspecificaties. Wanneer je de olie niet op tijd vervangt of met te weinig olie rijd, kan dit leiden tot schade aan de motor van je scooter en mogelijk kostbare reparaties zoals vervanging of revisie van het motorblok.

 3. Controleer de remmen
  De remmen van jouw scooter zijn heel belangrijk voor de veiligheid zowel voor je zelf als die van de me weggebruikers. Controleer regelmatig de remblokken en -schijven op slijtage en vervang deze indien nodig. Zorg ervoor dat de remmen goed werken voordat je de weg op gaat.

 4. Maak de carburateur schoon
  De carburateur is een belangrijk onderdeel van het inlaatsysteem van jouw scooter. Maak deze regelmatig schoon om ervoor te zorgen dat deze goed blijft werken. Verwijder de carburateur en gebruik een carburateur reiniger om de onderdelen schoon te maken. 

 5. Vervang de bougies
  De bougies zijn nodig om het ingespoten brandstof mengsel te ontsteken in de cilinder, de bougie slijt langzaam door dit proces.  Controleer regelmatig de bougie op slijtage en vervang ze indien nodig. Een slechte bougie kan leiden tot verminderde prestaties en een hoger brandstof verbruik.

 6. Controleer de verlichting
  De verlichting van jouw scooter is belangrijk voor de veiligheid op de weg. Controleer regelmatig alle lampen en vervang ze indien nodig. Zorg ervoor dat de koplamp, achterlichten en richtingaanwijzers goed werken voordat je de weg op gaat. Hiermee voorkom je gevaarlijke situaties.

 7. Reinig de scooter regelmatig
  Een schone scooter ziet er niet alleen beter uit, maar kan ook helpen om de levensduur van de onderdelen te verlengen. Maak de scooter regelmatig schoon met een mild reinigingsmiddel en water om vuil en stof te verwijderen.

 8. Bewaar jouw scooter op de juiste manier
  Als je jouw scooter niet regelmatig gebruikt, is het belangrijk om deze op de juiste manier op te stallen. Bewaar de scooter op een droge, goed geventileerde plaats en bedek deze met een doek of een scooter hoes om stof en vuil tegen te gaan. Zorg er ook voor dat de brandstoftank leeg is of dat er brandstof stabilisator aanwezig is om te voorkomen dat de brandstof oud wordt. Anders kan de motor beschadigen.

 


Reacties (0)

There are no comments yet, be the first one to comment
Kies uw taal
Kies uw valuta

Mijn account

Wachtwoord vergeten?

Recent toegevoegd

Totaal incl. btw
€0,00
Bestel nog voor €110,00 en de verzending is gratis
0
Vergelijk
Start vergelijking

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres zal niet worden gepubliceerd

Dit artikel is toegevoegd aan uw winkel wagen!
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »