Tips voor het aanschaffen van een scooter!

Tips voor het aanschaffen van een scooter!

Je bent van plan een nieuwe scooter te gaan kopen, lees hier enkele tips en overweging voor de aanschaf van je nieuwe scooter!

Je wilt een nieuwe scooter aanschaffen

 

Je hebt besloten om een nieuwe scooter aan te gaan schaffen. Welke scooter wil je en waar let je allemaal op bij de aanschaf?

 

1. Het type scooter

Er zijn twee scooter scooters verkrijgbaar in Nederland: een snorscooter en een bromscooter. voor een snorscooter bedraagt de maximale snelheid 25 kilometer per uur en deze heeft geen helmplicht, lekker met dat warme weer in de zomer. Daar in tegen moet wel op het fietspad rijden. Een bromscooter gaat maximaal 45 kilometer per uur en bij deze scooters is dragen van een helm verplicht, tevens moet je op de gewone weg rijden binnen de bebouwde kom. 

2. De motor van een scooter

Tegenwoordig zijn er twee soorten scooters verkrijgbaar, namelijk elektrische en benzine scooters. De benzine scooter heeft een verbrandingsmotor, deze verbruikt benzine en ben je verplicht om iedere keer te gaan tanken om te blijven rijden. De elektrische scooter, bij deze scooters is de benzinemotor vervangen voor een elektro motor met een accupakket, het uiterlijk is vaak identiek aan de benzine variant. Met een elektrische scooter kan je, afhankelijk van de accu's een redelijk stuk rijden, echter dien je deze wel op te laden dit duurt ongeveer 3-9 uur. 

 

3. Merken

Bekende scooter merken zijn: Tomos, Honda, Yamaha, Peugot, Sym, Kymco, Piaggio en Aprillia. Daarnaast zijn er tegenwoordig ook veel Aziatische scooters met eigen merk.

 

4. De aanschaf prijs van een scooter

De Aziatische scooters zijn al te koop vanaf 800-900 euro. De bekendere merken zijn vaak al duurder in aanschaf. De goedkopere scooters zijn vaak minder goed van kwaliteit dan de duurdere scooters, echter wanneer je deze goed onderhoud kun je er ook lang en veel rijplezier van hebben. Wanneer je een duurdere scooter aan wilt schaffen kan je erover na denken om hiervoor geld te lenen

 

5. Je scooter pimpen

Je scooter kan je uitbreiden met accessoires. Veel scooters zijn bijvoorbeeld uitgerust met een windscherm, dit is handig tegen de regen, wind en rondvliegende insecten in de zomer.  Daarnaast zijn er nog andere accessoires verkrijgbaar zoals sierbeugels, voetplaten en koffers.

Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »