Moet ik E5 of E10 tanken?

Moet ik E5 of E10 tanken?

Bij de Nederlandse tankstations is voornamelijk E5 beschikbaar, maar zal vanaf oktober verplicht ook op meerdere pompen E10 worden aangeboden.  De E staat voor bio-ethanol, dit wordt gewonnen uit hernieuwbare bronnen. Het getal staat voor het percentage bio-ethanol wat is bij gemengd.   

Verder is bio-ethanol een wapen in de strijd tegen klimaatverandering. Met bio-ethanol kan de CO2-uitstoot van het wegverkeer worden verlaagd.

Welke benzine moet ik tanken?

Bij de Nederlandse tankstations is voornamelijk E5 beschikbaar, maar zal vanaf oktober verplicht ook op meerdere benzinepompen E10 worden aangeboden.  De E staat voor bio-ethanol, dit wordt gewonnen uit hernieuwbare bronnen. Het getal staat voor het percentage bio-ethanol wat is bij gemengd.   

Verder is bio-ethanol een wapen in de strijd tegen klimaatverandering. Met bio-ethanol kan de CO2-uitstoot van het wegverkeer worden verlaagd. En wordt dit bij de benzinepomp aangeboden.

Ethanol is agressiever dan benzine voor zowel metalen als kunststoffen, waardoor motordelen zoals cilinder, zuiger, pakkingen en brandstofleidingen kunnen worden aangetast en beschadigd. Voor de meeste jonge benzineauto's is E10 geen probleem, echter voor de meeste scooters is dit wel een probleem.

Wij raden je daarom aan om E5 te tanken en geen E10! 

 

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »