Menu
EUR
Welke cilinderkop heb ik nodig voor mijn Chinese scooter?

Welke cilinderkop heb ik nodig voor mijn Chinese scooter?

Door: Retro scooter onderdelen Reacties: 0

Het uitzoeken welke cilinderkop je nodig hebt voor je chinse scooter kan best lastig zijn. In dit artikel vind je een korte uitleg waardoor het makkelijker wordt om de juiste keuze te maken.

Het is ons op gevallen dat er vaak onduidelijkheid is welke cilinderkop er nodig is wanneer deze vervangen moet worden bij een GY6 50cc scooter. De cilinderkop is een essentieel onderdeel van je scooter, er kan bijvoorbeeld een gat in zitten, lek zijn of een ander probleem. Hierdoor kan het zijn dat de scooter niet lekker loopt of helemaal niet meer start.

Voor de Chinese scooters zijn er verschillende cilinderkoppen beschikbaar, er zijn koppen met korte en lange kleppen. Daarnaast zijn er cilinderkoppen met EGR (SLS) en cilinderkoppen zonder EGR. En sinds de komst van de Euro4 en Euro5 scooters zijn er weer nieuwe koppen bij gekomen, deze beschikken namelijk over een hitte sensor.  

Hieronder zie je een euro2/3 kop zonder egr, deze is er in twee varianten namelijk met 64mm en 69mm kleppen. Vanaf de buitenkant is dit lastig te zien, voor de zekerheid kan je het beste de kleppen op meten. 

Cilinderkop GY6 zonder egr

De volgende cilinderkop, hier zie je een euro2/3 cilinderkop met egr, deze is er ook in twee varianten namelijk met 64mm en 69mm kleppen. vanaf de buitenkant lastig te zien, voor de zekerheid kan je het beste de kleppen lengte op meten. Deze hebben vaak een chromen of zwart sls pijpje gemonteerd op de cilinderkop.  

 Cilinderkop GY6 met egr

Als laaste de Euro4/Euro5 cilinderkop welke vaak wordt gebruikt in EFI (injectie sytemen) bijvoorbeeld door rongmao. Deze cilinderkop is voorzien van 69 mm kleppen en er is plaats gemaakt voor een tempratuur sensor. 

Cilinderkop GY6 EURO4 EURO5 EFI 69mm

Mocht u een injectie scooter hebben met rongmao EFI leveren wij hier originele scooter onderdelen voor.

Inmiddels weet u welke kop u nodig heeft voor de scooter, neem gerust een kijkje bij onze cilinderkoppen zodat u de juiste scooter onderdelen online kan bestellen.


Reacties (0)

There are no comments yet, be the first one to comment
Kies uw taal
Kies uw valuta

Mijn account

Wachtwoord vergeten?

Recent toegevoegd

Totaal incl. btw
€0,00
Bestel nog voor €110,00 en de verzending is gratis
0
Vergelijk
Start vergelijking

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres zal niet worden gepubliceerd

Dit artikel is toegevoegd aan uw winkel wagen!
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »